Black Label review

“De Black Label Pre Workout is de beste pre workout die ik ooit heb geprobeerd”, aldus Jan, één van onze sportmaatjes. Scrol naar beneden en lees snel onze volledige review over de zeer krachtige Black Label Pre Workout. Te koop voor €34,99 in de webshop van XXL.

black label pre workout review

Black Label Pre Workout

€34,99

5 sterren eiwitshake review

⏩ 330 mg cafeïne
☝️ Geen tintelend gevoel
💊 Met vitamine B, C & D

Black Label pre workout winkels

Op zoek naar de Black Label pre workout? We hebben hieronder alle webshops die dit product verkopen voor je op een rijtje gezet. Dit lijstje wordt dagelijks automatisch voor je up-to-date gehouden. Ook wanneer een product bij een bepaalde winkel tijdelijk niet op voorraad is, zie je dit direct in onderstaand lijstje.

 

Black Label Pre Workout review

Black Label is razend populair en dat is niet zo vreemd. Het product heeft namelijk veel effectieve ingrediënten en een nog betere samenstelling dan het populaire Unleash. Black Label is de opvolger van dit product, ook van XXL Nutrition. Het is te koop in hun eigen webshop en via Bol.com. Een pot Black Label bevat 390 gram, je gebruikt per keer een scoop van slechts 13 gram. Een maatschep Black Label bevat slechts 7,95 calorieën, 0,78 gram koolhydraten en maar liefst 329,94 milligram cafeïne! Het is dan ook de perfecte keuze als je jouw workout goed wil beginnen.

black label pre workout review en ervaringen

Voor- en nadelen

Ieder product heeft voor- en nadelen en dat is bij de Black Label Pre Workout niet anders. Wij hebben de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

voordeel Slechts 8 calorieën per serving

voordeel Effectieve, krachtige samenstelling

voordeel 330 milligram cafeïne per scoop

voordeel Vitamine B, C & D toegevoegd

voordeel Zowel voor kracht- als cardiotraining

nadeel Niet voor zwangere vrouwen

nadeel Niet gebruiken bij borstvoeding

Black Label Pre Workout: onze ervaringen

Wij zijn zeer enthousiast over Black Label van XXL Nutrition, één van onze zeer fanatieke sportmaatjes zei zelfs dat het de beste pre workout is die hij ooit heeft geprobeerd. Wat vooral prettig is aan Black Label, is dat je geen last hebt van tintelingen en het effect toch krachtig is én lang aanhoudt. Waar we normaal een training van een uur deden, kunnen we met een dosering Black Label Pre Workout maar liefst twee keer zo lang sporten. Nu zijn er meer producten die deze voordelen bieden, maar wat ons opvalt bij dit product is dat je geen last hebt van een opgejaagd gevoel of dat je vreemde sensaties (ook wel tintelingen genoemd) in je lichaam voelt. Ook het kenmerkende ‘inkakmomentje’ na een aantal uren ontbreekt volledig waar je Black Label gebruikt. Wat naar onze mening echt keiharde voordelen zijn aan het product van XXL Nutrition. Het viel ons ook op dat Black Label een geleidelijk en langdurig aanhoudend effect heeft. Last but not least: dit product is netjes geprijsd en voor iedereen betaalbaar.

voorbeeld van het poeder van de black label pre workout van xxl

Uiterlijk verpakking

Een potje Black Label Pre Workout lijkt misschien op een pot haargel, maar wees gerust: het is geen smeersel om je haren netjes in model te brengen. Dit is een serieus sportproduct, kwalitatief en vol werkzame ingrediënten. Dat kun je natuurlijk goed gebruiken wanneer je aan een intensieve workout gaat beginnen. Black Label zorgt met 330 mg aan cafeïne per portie voor een flinke boost, je krijgt binnen 15 minuten meer energie. Ook handig aan dit product: wij hebben geen vervelende bijwerkingen ervaren. Denk hierbij aan rare tintelingen of een uitgeblust gevoel wanneer het product is uitgewerkt. Wel vonden we de pot klein qua formaat, voor fanatieke sporters die vrijwel dagelijks de gym bezoeken is de hoeveelheid toch aan de lage kant. Het uiterlijk is neutraal-zwart met grijze letters, maar hé: het gaat om de inhoud, en die is écht top.

black label pre workout van xxl nutrition

Samenstelling en ingrediënten

Benieuwd naar de exacte samenstelling van Black Label van XXL? In de tabel hieronder staat alles voor je op een rijtje, zowel per 100 gram als per scoop. Voor onderstaande waarden zijn we uitgegaan van de smaak die wij zelf hebben uitgeprobeerd, Red Fruit. De samenstelling is per smaak nagenoeg gelijk, maar kan hier en daar toch minimaal afwijken. Raadpleeg de website van XXL wanneer je de exacte samenstelling van een andere smaak wilt weten. Ken je deze fabrikant nog niet? Lees dan hier onze XXL Nutrition review

consistentie van het black label pre workout poeder getoond
Voedingswaarden Per 100 gram Per maatschep (13 gram)
Energie 256 kJ / 61,1 kcal 33,2 kJ / 7,9 kcal
Vetten 0,04 gram 0,01 gram
Waarvan verzadigd 0,04 gram 0,01 gram
Koolhydraten 6 gram 0,78 gram
Waarvan suikers 1,1 gram 0,14 gram
Vezels 0,12 gram 0,02 gram
Eiwitten 0,11 gram 0,01 gram
Zout 5,05 gram 0,66 gram
Beta-alanine 19231 milligram 2500 milligram
Citruline 15385 milligram 2000 milligram
Taurine 11538 milligram 1500 milligram
Arginine 7692 milligram 1000 milligram
Tyrosine 7692 milligram 1000 milligram
Cafeïne 2538 milligram 330 milligram
Sodium 2048 milligram 266 milligram
Alphinia galanga 1923 milligram 250 milligram
Vitamine C 1385 milligram 180 milligram
Panax ginseng 1154 milligram 150 milligram
Magnesium 769 milligram 100 milligram
Kelp 154 milligram 20 milligram
Luteine 154 milligram 20 milligram
Capsimax 115 milligram 15 milligram
Zink 77 milligram 10 milligram
Iodine 308 µg 40 µg
Vitamine D3 77 µg 10 µg
Vitamine B12 76 µg 10 µg

 

Product Cafeïne Citrulline Info
Black Label Pre Workout 330 milligram 2000 milligram Langdurig effect

 

Black Label pre workout label

Hieronder een afbeelding van het label dat je op de pot Black Label (smaak Red Fruit) terugvindt. Op zoek naar de samenstelling van een andere smaak? Je vindt dit product hier in de webshop van XXL, nadat je een smaak selecteert kun je alle ingrediënten bekijken.

black label pre workout label

Vergelijkbare pre workouts

Black Label van XXL Nutrition is natuurlijk niet de enige pre die je kunt kopen. Er zijn (gelukkig!) heel veel soorten verkrijgbaar. Waar de ene pre workout superlekker is, heeft de ander een extreem hoog cafeïnegehalte. Voor ieder wat wils. Black Label is er zo eentje met een flink hoge dosering aan cafeïne. Wil je graag knallen in de gym, maar ook nog en paar kopjes koffie en een blikje Red Bull achterover kunnen slaan? Dan is het misschien handig om te kijken naar een pre workout met een iets lagere hoeveelheid cafeïne. Hieronder drie opties die iets lager in cafeïne zitten, maar toch alsnog een prima effect leveren. Wil je bij de webshop XXL blijven? Kijk dan vooral eens naar de zeer populaire Blast! pre workout van dit merk!

black pre workout pot

Blast!

5 sterren review ervaring voor pre workout

Review lezen

⏩ 300 mg cafeïne
🕒 Werkt binnen 15 minuten
🥤 6 verschillende smaken

€26,99

c4 original pre workout review

C4 Original

review ervaring 5 sterren waardering

Review lezen

⏩ 150 mg cafeïne
💊 Met vitamine B & C
🥤 8 verschillende smaken

€22,04

abe ultimate pre workout review

ABE Ultimate

4 sterren pre workout review

Review lezen

⏩ 200 mg cafeïne
🧬 3,25 gram creatine
🥤 11 verschillende smaken

€19,79

Pre Workout Merk Inhoud Prijs
Blast! XXL Nutrition 300 gram €26,99
C4 Original Cellucor 195 gram €22,04
ABE Ultimate Applied Nutrition 315 gram €19,79

Waar te kopen

Black Label is te koop via de webshop van XXL Nutrition zelf. XXL Nutrition is inmiddels een beroemd sportvoedingsmerk in Nederland en het is lastig voor te stellen dat het merk is begonnen vanuit een piepkleine garagebox. René van der Zel begon in 2004 met XXL Nutrition dat de hoogkwalitatieve producten alleen online verkocht. De producten van het merk zijn nog steeds via het eigen kanaal te koop, maar ze werken inmiddels ook samen met verschillende supermarktketens, fitnesscentra, sportverenigingen en webshops om iedereen kennis te kunnen laten maken met de producten. En gezien het feit dat ze duizenden fans hebben mag je gerust zeggen dat ze tot op heden in hun missie slagen!

Verpakkingsgrootte

Black Label is krachtig spul in een klein potje. De verpakking heeft een inhoud van 390 gram. Meer dan voldoende is voor meer dan 30 intensieve trainingen. Wij als zeer intensieve sporters zouden toch liever een verpakking van 500 gram of zelfs 1000 gram zien, al denken we dat voor de meeste sporters 390 gram een prima hoeveelheid is.

Black Label pre workout, in 5 smaken

Black Label is verkrijgbaar in 5 verschillende smaken: Orange Fruit, Red Fruit, Yellow Fruit, Apple Pear en Raspberry. Wij hebben zelf de Red Fruit-smaak geprobeerd en eerlijk? Het is echt niet de lekkerste pre die we ooit geproefd hebben. Vies is het ook niet, maar we zouden het niet voor de sm drinken. Is het erg dat het niet ontzettend lekker smaakt? Nee, natuurlijk niet. Als serieuze krachtsporters geven we de voorkeur aan een goede werking in plaats van een lekker smaakje. En dat Black Label goed werkt is wel duidelijk, het is voor meerdere teamleden zelfs de beste pre workout die we ooit hebben geprobeerd. Het effect houdt lang aan, is krachtig en veroorzaakt geen vervelende tintelingen.

  • Red Fruit
  • Orange Fruit
  • Yellow Fruit
  • Apple Pear
  • Raspberry
  • Red Fruit
  • Orange Fruit
  • Yellow Fruit
  • Raspberry
  • Apple Pear

Conclusie

Ondanks dat het niet de lekkerste pre workout is die we hebben geproefd, is de Black Label Pre Workout van XXL Nutrition wel een product dat enorm effectief is. We kunnen er maar liefst twee keer zo lang mee sporten en vervelende bijwerkingen, zoals een nerveus en opgejaagd gevoel of vreemde tintelingen in het lichaam, blijven achterwege. Ook de prijs is zeer aantrekkelijk, want met het kleine potje doe je maar liefst 30 trainingen. Berg het wel goed op, zeker wanneer je kinderen in huis hebt. Het laatste wat je wil is dat je jonge kind onbedoeld een enorme hoeveelheid cafeïne binnenkrijgt.